77 / 100

دعاوی مشارکت

 

 

جهت مشاوره تلفنی با مدیریت و وکلا

تلفن ها

تلفن همراه:          ۰۹۱۵۳۱۶۸۰۲۶

تلفن همراه:          ۰۹۱۵۴۱۲۸۰۲۶

تلفن ثابت:          ۰۵۱۳۸۴۷۶۷۶۷

مشارکت

قرارداد مشارکت

قرارداد مشارکت در ساخت و ساز یکی از  قراردادهای ساختمانی است که پس از تصویب قانون زمین شهری در سال ۱۳۷۲ در ایران ظهور و رواج یافت. در شایع ترین شکل خود میان مالک زمین و شریک متعهد به ساخت و ساز منعقد می گردد. قدر السهم هر طرف که به نسبت آورده های ایشان (زمین و ساخت و ساز) تعیین می شود پس از پایان ساخت و ساز تفکیک و به نام هرکدام به ثبت می رسد.
یکی از دلایل رواج قراردادهای مشارکت درساخت افزایش روزافزون قیمت ملک و عدم ثبات اقتصادی میباشد.لذا مردم سرمایه و نقدینگی خود را به سمت ساختن ملک و آپارتمان می برند.به همین جهت دارندگان املاک قدیمی و کلنگی توسط مشاورین املاک تشویق به مشارکت درساخت آپارتمان می شوند.
قرارداد مشارکت در ساخت و ساز از جمله قراردادهای جدید می باشد و ظرف چند سال اخیر به لحاظ شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه ظهور یافته است و بنابراین ابهامات زیادی در این مورد وجود دارد یکی از این ابهامات در مرحله اثبات دعوای اینگونه قراردادهاست و این امر از آن جا ناشی می شود که دفاتر اسناد رسمی از تنطیم قراردادهای ساخت و ساز ابا دارند و معمولاً از تنطیم اسناد متضمن شرط و شروط خودداری می کنند تا معامله آنچنان قطعی گردد که نخواهند پاسخ گوی سوالات طرفین یا مقامات قضایی و یا بازرسان ثبتی شوند
لیست و ادرس دفاتر خدمات الکترنیک قضایی
جهت مشاوره تلفنی با مدیریت و وکلا
تلفن ها
تلفن همراه:          ۰۹۱۵۳۱۶۸۰۲۶
تلفن همراه:          ۰۹۱۵۴۱۲۸۰۲۶
تلفن ثابت:          ۰۵۱۳۸۴۷۶۷۶۷

مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت یک ایده تقریباً مقرون به صرفه برای پروژه‌های ساخت و ساز به حساب می آید. با این حال، این کار نیز همچون تمام کارهای مشارکتی، مزایا و معایبی خاص خود را دارد.
قراردادهای عمرانی و پیمانکاری، انواعی دارد که بنا به شرایط دو طرف یکی از آنها انتخاب و مورد توافق قرار می گیرد:
ممکن است طرف اول زمین را ارائه دهد و نفردوم هزینه های ساخت را به عهده بگیرد. در این حالت ممکن است قیمت زمین و ما به ازای آن در بیع نامه ذکر نشود و فرد سازنده تعهد دهد که بنایی با مشخصات موردنظر که طرفین در مورد آن توافق کرده اند در همان زمین اول بسازد و بعد از آن طرفین در آن شریک شوند.
در یک حالت دیگر ممکن است طرفین توافق کنند که عملیات به صورت مرحله‌ای در هر بخش که انجام شد بر اساس توافق از قبل تعیین شده یک سهم از زمین منتقل شود. برای مثال طرفین توافق کنند که بعد از اتمام اسکلت بندی یک دانگ منتقل شود. در این حالت توافق می‌شود که انتقال‌دهنده پس از انجام کار برای تنظیم سند رسمی اقدام کند.
سومین حالت این است که طرفین قرار بگذارند که اگر پروژه به مرحله مشخصی رسید، صاحب زمین وکالت بلاعزلی برای اقدام در جهت تنظیم سند انتقال رسمی به میزان سهم خود به فرد سازنده که طرف دوم است بدهد.
گاهی ممکن است توافق شود که سه دانگ از ملک در آغاز به سازنده انتقال داده شود.
1- تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت باید در دفاتر وکالت یا اسناد رسمی انجام شود تا در صورت بروز مشکلات، ضمانت اجرایی محکمی داشته باشد.
2- تمام تعهدات طرفین باید حتما به صورت کامل در قرارداد ذکر شوند.
3-میزان سهم هر یک از طرفین باید حتما به وضوح قید شود.
4-در پایان هر شرطی که برای محکم شدن ضمانت اجرایی برای انجام تعهدات طرفین لازم است باید با عنوان شروط ضمن عقد، نوشته شود.

مزایای قوانین مشارکت 

بهترین، ساده‌ترین و سریع‌ترین راهکار برای نوسازی ساختمان‌های قدیمی مشارکت در ساخت است.
با تبدیل ساختمان‌های قدیمی به نوساز با روش مشارکتی می توان استانداردهای مقاومت در برابر زمین لرزه و استحکام سازه را برای آن‌ها رعایت کرد.
با گسترش پروژه‌های نوسازی ساختمان‌ها از طریق پروژه‌های مشارکتی، زیبایی ساختمان‌ها بیشتر خواهد شد؛ بنابراین شرایط زندگی برای خانواده‌ها نیز در بهترین وضعیت قرار می‌گیرد بسیاری از مشکلات شهری نیز از میان برداشته می شود.
با اجرای پروژه‌های مشارکت در ساخت، ارزش یک ملک بیشتر خواهد شد که این خود، یک سرمایه مالی برای آینده است.
 صرفه‌جویی در وقت، انرژی و بودجه مالی صاحب ملک  یکی دیگر از مزایای مشارکت است.

معایب قوانین مشارکت 

 گاهی مشاورین املاک و افراد ناآگاه نسبت به انعقاد قرارداد اقداماتی انجام می‌دهند و بر همین اساس کلاهبرداری‌ها و زیان‌هایی برای هر یک طرفین پیش می‌آید. همواره پرونده‌هایی در خصوص کلاهبرداری‌هایی که در اثر این قرارداد برای افراد ایجاد شده است وجود دارند که بهترین راه برای پیشگیری از این اتفاقات این است که برای انعقاد قرارداد مشارکت از افراد حاذق در این زمینه کمک بگیرید.

 

تنظیم قرارداد

مشارکت در ساخت

 در تنظیم این نوع از قرارداد ها باید موارد زیر را نیز در نظر داشته باشید:
1-تنظیم قرارداد مشارکت در دفاتر وکالت یا اسناد رسمی ضامن اجرایی محکمی است تا در صورت بروز مشکل بتوان با صرف کمترین زمان و هزینه آن را برطرف کرد. 
2-تمام تعهدات طرفین باید با جزییات در قرارداد ذکر شوند.
-میزان سهم هر یک از طرفین باید حتما به وضوح قید شود.
– در پایان هر شرطی که برای محکم شدن ضمانت اجرایی برای انجام تعهدات طرفین لازم است باید با عنوان شروط ضمن عقد، نوشته شود.
در بسیاری موارد افراد ساکن در یک آپارتمان تصمیم به مشارکت در ساخت واحدهای مسکونی خود دارند. این شراکت در ساختمان های کلنگی بسیار اتفاق می افتد. در این حالت افراد در انتخاب شرکای خود انتخابی ندارند و هر کس با تجربه، پیش زمینه و مشغله های خودش در این قرارداد مشارکت خواهد داشت. همین امر محاسبه قدرالسهم و دیگر موارد مزبور به مشارکت ساخت را سخت می کند.
به این ترتیب در اولین قدم، همسایه ها جهت انجام قرارداد مشارکت در ساخت توافقنامه ای مابین خودشان است امضا می کنند که در آن سهم افراد، نمایندگان و حدود اختیارات ایشان و شرایط کلی قرارداد مشخص شده باشد. با تنظیم قراردادی محکم، از بروز مشکلات و حوادث ناگوار در پروژه خود جلوگیری کنید.
لیست و ادرس دفاتر خدمات الکترنیک قضایی 
جهت مشاوره تلفنی با مدیریت و وکلای موسسه
همراه:          ۰۹۱۵۳۱۶۸۰۲۶
 همراه:          ۰۹۱۵۴۱۲۸۰۲۶
تلفن ثابت:          ۰۵۱۳۸۴۷۶۷۶۷

 

مشارکت در ساخت