76 / 100

داوری

 

 

جهت مشاوره تلفنی با مدیریت و وکلا

تلفن ها

تلفن همراه:          ۰۹۱۵۳۱۶۸۰۲۶

تلفن همراه:          ۰۹۱۵۴۱۲۸۰۲۶

تلفن ثابت:          ۰۵۱۳۸۴۷۶۷۶۷

وکیل داوری

داوری

داوری روشی برای حل اختلاف است که در آن طرفین به جای رجوع به نهاد قضائی، اختلاف خود را به یک یا چند داور مورد اعتماد ارجاع می‌دهند. آن‌ها می‌توانند داوران را خود تعیین کرده یا تعیین آن را به شخص دیگری یا به دادگاه بسپارند. رجوع به داوری ممکن است در هنگام تنظیم قرارداد (به صورت شرط داوری) پیش‌بینی شود یا پس از پیدایش اختلاف تصمیم به استفاده از آن گرفته شود. داوران برخلاف مراجع قضایی مکلف به رعایت قوانین و تشریفاتِ زمان‌بر ایین دادرسی نیستند و در نتیجه سرعت رسیدگی به دعوا بسیار بالاتر رفته و معمولاً هزینه بسیار کمتری نیز خواهد داشت. گاهی هم اعتماد نداشتن به بی طرفی دادگاه‌ها – به ویژه در اختلافات بین المللی افراد را به استفاده از داوری ترغیب می‌کند.
 اینکه چه نوع اختلافاتی را می‌توان از طریق داوری حل کرد و چه نوع اختلافاتی منحصراً باید در دادگاه رسیدگی شود در قوانین هر کشور تعیین می‌شود. در اکثر نظام‌های حقوقی اختلافات مربوط به اعتبار یا بطلان ازدواج، مسائل مربوط به اهلیت، ارث، فرزندخواندگی، حقوق رقابت، ورشکستگی، حقوق کار، تأمین اجتماعی، حقوق مصرف‌کننده، اوراق بهادار و اختلافات کیفری از موارد غیرقابل داوری شناخته می‌شوند.
تفاوت داوری با میانجی گری در این است که میانجی فقط مذاکرات بین دو طرف را تسهیل کرده و پیشنهادهایی برای حل اختلاف به ایشان می‌دهد اما اختیار صدور رای و حل اختلاف را ندارد.
مقررات داوری در حقوق ایران در باب هفتم قانون آیین دادرسی مدنی از ماده ۴۵۴ تا ۵۰۱ پیش‌بینی شده‌است.
لیست دفاتر خدمات الکترنیک قضایی
جهت مشاوره تلفنی با مدیریت و وکلا
تلفن ها
تلفن همراه:          ۰۹۱۵۳۱۶۸۰۲۶
تلفن همراه:          ۰۹۱۵۴۱۲۸۰۲۶
تلفن ثابت:          ۰۵۱۳۸۴۷۶۷۶۷

داوری و میانجیگری

داوری واگذاری اختلاف به دیگری برای رفع اختلافات به داور یا داوران منتخب است.
طرفین البته می توانند به داور سوم هم داوری را بسپارند.
شرط داوری می تواند در قرارداد اصلی قید شود. درصورت هر نوع اختلافی ابتدا به داور مراجعه شود
اگر بخواهند بدون مراجعه به داور به دادگاه طرح دعوی کنند دادگاه قرار عدم استماع دعوی صادر خواهد کرد بنابر این دادگاه به دعوی رسیدگی نخواهد کرد.
طرفین می توانند از دادگاه بدوی یاتجدید نظرو دیوان عالی کشور درخواست به داوری را داشته باشند.داوری فقط در موضوعات پرونده حقوقی قابل طرح است ودر پرونده های کیفری داوری نیست
البته در ایین دادرسی کیفری مصوب 1392 نهادی تحت عنوان میانجیگری پیش بینی شده است.در قراردادهایی که یک طرف ان شرکت دولتی یا شهرداری است باید به ممنوعیت مقرر در اصل139 و ماده 457 ایین دادرسی مدنی توجه داشت تا با مشکلات بعدی مواجه نگردد.
اما با وجود شرط داوری در قرار دادهای مذکور یکی ار طرفین به منظور طرح دعوی به دادگاه  رجوع کند دادگاه موظف به رسیدگی است و نمی تواند قرار عدم استماع دعوی صادر کند ارجاع به داوری در این موارد مصوبه دولت را لازم دارد
بهتر است اگر در قرارداد شرط داوری است داور مشخص شود و قبولی داور اخذ شود اما اگر داور مشخص نشود  با اظهار نامه به طرف مقابل اعلام شود که ظرف ده روز اعلام نظر کند چنانچه پاسخ نداد یا تراضی نکرد ذینفع  می تواند با مراجعه به دادگاه برای تعیین داور اقدام نماید.
اگر شخصی که بعنوان داور مشخص شده است در قرار داد نتواند یا نخواهد داوری کندو طرفین به شخص دیگری توافق نکنند رسیدگی به اختلاف با دادگاه خواهد بود
قضات و کارمندان دادگستری را نمی توان بعنوان داور تعیین کرد اما وکلا ی دادگستری منعی ندارد
مدت داوری باید مشخص شوداگر مشخص نشده مطابق ماده 484 ایین دادرسی مدنی سه ماه خواهد بود
رای داور باید موجه باشد و مدلل مخالف قوانبن نباشد مثلا پسر و دختر به مساوی ارث ببرند این خلاف قانون است بنابر این داور نمی تواند هر طور می خواهد رای بدهد دادخواست ابطال رای داور باید ظرف بیست روز از ابلاغ رای داوری صورت گیرد بعد از ان دادگاه رد در خواست صادر می کند.
جهت نیاز به مشاوره و وکیل دادگستری با شماره های زیر تماس حاصل نمایید:
09153168026
09154128026
05138476767
میانجیگری