89 / 100

قتل

 

 

جهت مشاوره تلفنی با مدیریت و وکلا

تلفن ها

تلفن همراه:          ۰۹۱۵۳۱۶۸۰۲۶

تلفن همراه:          ۰۹۱۵۴۱۲۸۰۲۶

تلفن ثابت:          ۰۵۱۳۸۴۷۶۷۶۷

قتل

قتل و پرونده‌های جنایی سال‌هاست در صفحات حوادث روزنامه‌ها دیده میشود  حوادثی تکان‌دهنده که بازگویی جزئیات هر کدام از آنها موجی از حیرت و شگفتی به همراه داشت اما در این میان پرونده‌ قتل‌ عام‌های خانوادگی بی‌شک هولناک‌ترین حوادث جنایی است. گاهی یکی از اعضای خانواده به جان نزدیک‌ترین افراد زندگی‌اش هم رحم نمی‌کند و با قساوت هرچه تمام‌تر سعی می‌کند به زندگی آنها پایان دهد. پدر یا پسر فرقی ندارد، حتی در مواردی مادر خانواده دست به این اقدام هولناک زده است. با وجود تفاوت‌های زیادی که در این پرونده‌ها وجود دارد اما یک امر در میان آن ها مشترک است آن هم اوج گرفتن عواطف عمومی و جریحه دار شدن احساسات مردم که در هر اتفاقی متفاوت نمود پیدا کرده است در واقع واکنش مردم به پرونده‌های جنایی بسته به ماهیت آن دارد و در هر پرونده‌ای متفاوت است.
مراحل رسیدگی و پیگیری پرونده قتل :
پیگیری پرونده های قتل شاید بتوان گفت یکی از مشکل ترین پرونده های کیفری است که وکلا در دادگاه باید به آن رسیدگی کنند. 
( قتل به دو نوع عمدی و غیر عمد تقسیم می شود)
 قتل عمدی فرد با قصد سلب حیات از انسان دیگر کار را انجام می دهد. در واقع، او با علم به این موضوع علیه نفس دیگر اقدام می کند. حتی اگر از وسایلی استفاده کند که به طور معمول از آن ها برای کشتن استفاده نمی شود، اما به نتیجه خود برسد، باز هم مرتکب جرم شده است. این فرد بر طبق قانون به قصاص نفس محکوم می شود. در قتل غیر عمد فرد قصد سلب حیات و زندگی و کشتن کسی را نداشته است. ولی او از وسیله ای استفاده کرده است که به طور طبیعی منجر به قتل خواهد شد. در صورتی که او در دادگاه نتواند ثابت کند که از کشنده بودن آلت قتاله آگاه نبوده است، قاتل عامد خواهد بود، اما در غیر این صورت قاتل غیر عامد به حساب می آید و به مجازات تعزیری محکوم خواهد شد.
البته جنایت خطای محض نیز وجود دارد که وقتی رخ می دهد که افراد خواب، بیهوش، مجنون و صغیر آن را مرتکب شوند. مجازات چنین جنایت هایی صرفاً دیه است. در ضمن، فردی که به هیچ وجه نه قصد کشتن و نه قصد انجام فعل کشنده را داشته باشد، مرتکب قتل خطای محض شده است. مثل این که فردی به طور ناخودآگاه از ارتفاع روی فرد دیگری بیفتد و موجب کشته شدن او شود و در این موارد نیز ممکن است پیگیری با پیچیدگی هایی همراه باشد که درمشاوره حقوقی اطلاعات لازم به شاکی داده خواهد شد.
-نیاز به ادله اثبات قتل
پیگیری پرونده قتل نیاز به وجود ثبات ادله دارد. برای جرمی مثل قتل تنها یک بار اقرار کافی است تا به اثبات برسد. در ضمن، شهادت دو مرد عادل به قتل نیز می تواند از ادله محکمه پسند محسوب شود. در قتل از دلایلی برای اثبات جرم آن استفاده می شود که در هیچ جای دیگری کاربرد ندارند. قسامه دلیل مختص اثبات این جرم به شمار می رود. برای این که فضای استفاده از قسامه ایجاد شود، وجود لوث الزامی است. منظور این است که قاضی به ارتکاب جنایت متهم یقین هشتاد درصدی داشته باشد. وقتی که لوث اتفاق بیفتد، پنجاه مرد از بستگان مدعی می توانند برای متهم بودن قاتل سوگند یاد کنند.
-صلاحیت مراجع و محاکم قضایی در پیگیری پرونده قتل
صالحیت مراجع قانونی که پیگیری پرونده قتل را بر عهده می گیرند باید تأیید شود. صلاحیت ذاتی این مراجع بر طبق ماده ۳۰۲ به تصویب رسیده ۹۲ اصلاحی ۹۴ به جرایم موجب مجازات گرفتن زندگی در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود. دادگاهی که صلاحیت آن برای رسیدگی به پرونده قتل شده تأیید شده است، دادگاه کیفری یک است.
اما در ماده های ۳۱۰ و ۳۱۱ قانون اساسی ذکر شده است که متهم باید در دادگاهی مورد محاکمه قرار گیرد که جرم در حوزه آن رخ داده است. بنابراین، دادگاه صلاحیت دار برای رسیدگی به قتل نفس دادگاهی است که جرم در محل آن به وقوع پیوسته است و دادگاهی صلاحیت رسیدگی دارد که در محل رفتار مجرمانه مرتکب جرم واقع شده باشد.
-شیوه تقدیم شکواییه قتل
پیگیری پرونده قتل با تنظیم و تقدیم یک شکواییه آغاز می شود. یک فرم برای این کار طراحی شده است که به شاکی تحویل داده می شود و او می تواند شکایت خود را به طور کامل در آن شرح دهد. در ماده ۶۹ قانون اساسی در این باره آمده است که دادستان باید شکایت شفاهی و همچنین کتبی را همه وقت بپذیرد. شکایت های شفاهی باید در صورت جلسه ذکر شوند و شاکی باید پای آن ها را امضا کند یا اثر انگشت بزند. در صورتی که شاکی سواد خواندن و نوشتن نداشته باشد، مراتب در صورت جلسه ذکر می شود و در نهایت باید به تصدیق او برسد.
-تقدیم دادخواست به محکمه کیفری
اگر پیگیری پرونده قتل منجر به پرداخت دیه شود، باید به این نکته توجه داشت که دیه مالی تنها برای جبران خسارت نیست و نوعی مجازات نیز محسوب می شود. به همین دلیل، برای مطالبه آن به تقدیم دادخواست نیازی نیست. اما در صورتی که شخصی از اولیا دم مدعی خسارت و زیان باشد، می تواند دادخواستی را تقدیم کند و ضرر خود را مطالبه کند.
در این بین استفاده از وکیل مجرب و زبده کمک شایانی به جریان بهتر پرونده میکند.
وکیل قتل می تواند رضایت و یا عدم رضایت شاکی را اعلام نماید و نیازی به حضور شاکی برای اعلام رضایت نخواهد بود.مدت زمان اثبات جرم قتل کمتر می شود.نیازی به حضور شاکی در دادگاه نخواهد بود.در صورت متواری بودن قاتل میتواند سریعا او را جلب کند.
در صورت رضایت اولیای دم وکیل قتل میتواند از طرف شاکی دیه را به آنها پرداخت کند.
لیست دفاتر خدمات الکترنیک قضایی در مشهد
جهت مشاوره تلفنی با مدیریت و وکلا
تلفن ها
تلفن همراه:          ۰۹۱۵۳۱۶۸۰۲۶
تلفن همراه:          ۰۹۱۵۴۱۲۸۰۲۶
تلفن ثابت:          ۰۵۱۳۸۴۷۶۷۶۷
قتل

وکالت در قتل

شاخصه یک وکیل قتل این است که دارای مهارت در روانشناسی باشد. یک وکیل قتل هر چقدر بتواند از نظر روانشناسی روند قضایی را در اختیار بگیرد همانقدر می تواند پیروز باشد. بعد احساسی در دادگاه های قتل معمولا نقش پررنگی دارد. از این رو یک وکیل خبره و اشنا به موارد روانشناسی می تواند با در اختیار گرفتن این بعد به راحتی مسیر دادرسی را به نفع موکل خود تغییر دهد.
یک وکیل قتل باید به جنبه های مختلفی از قانون مسلط باشد. در واقع حوزه تسلط یک وکیل باید  بسیار گسترده باشد.  یک وکیل قتل برای اثبات یک ادله یا رد یک مدرک باید تواند از جزء جزء قانون کمک بگیرد.
انسانی کشته شده است. بنابراین  جز بعد منطقی، بعد احساسی نیز نقش موثری در روند دادرسی خواهد داشت از این رو وکیل مجرب  باید بتواند علاوه بر احساسات خود، احساسات طرفین دعوی را نیز در نظر بگیرد و بتواند بر اساس نیاز موکل خود از این احساسات استفاده کند. 
سختی کار وکیل قاتل نیز همین است که اختیار جان قاتل تا حد زیادی در اختیار خانواده مقتول است آن ها می توانند به راحتی از این برگ برنده خود در جریان دادرسی استفاده کنند. همین موضوع می توان به سادگی اهمیت کار وکیل قتل را نشان دهد.
چنین وکیلی می تواند باعث نجات جان انسانی شود. به نوعی می توان گفت که جان یک انسان در دستان وکیل مجرب و زبده است. همین مسئله حساسیت کار وکیل قتل و وکیل قاتل را بیشتر می کند.  
وکیل قتل، باید دارای اطلاعات کافی در این زمینه باشد و با دقت بسیار زیاد افراد  اقدام به انتخاب وکیل کنند. هنگامی که جرم قتل صورت می گیرد، ابعاد آن بسیار گسترده تر از آنچه که در ظاهر به نظر می آید، است. شاید در نگاه اول اینطور به نظر بیاید که تنها خانواده مقتول دچار آسیب شده اند و با انجام قصاص و یا اعدام فرد قاتل، احساس آرامش بیشتری به آنها دست میدهد.
 نه تنها خانواده مقتول بلکه خانواده قاتل، اطرافیان او نیز دچار آسیب های روحی فراوانی می گردند و با انجام قصاص عمق آسیب نیز بیشتر می شود. با وجود انکه قصاص حق خانواده مقتول و اولیا دم او می باشد اما برخلاف تصور بسیاری از افراد، پس از انجام قصاص هم احساس آرامش خانواده مقتول در اکثر مواقع تامین نمی گردد. خانواده هایی که قربانی پرونده های قتل میگردند و یکی از اعضای خانواده خود را از دست می دهند، نمی توانند مانند گذشته زندگی نسبتا معمولی را تجربه کنند و این موضوع باعث ایجاد آسیب به اجتماع نیز می شود.بنابراین افراد متخصصی مانند وکیل قتل با هدف کاهش چنین آسیب هایی در جهت کم کردن مجازات مرتکبان فعالیت می کنند. حساسیت کاری یک وکیل قتل بسیار زیاد است؛ چرا که نتیجه کار دارای تاثیر زیادی در زندگی افراد مختلف و حتی جامعه می باشد.  باید تمامی متقاضیان وکیل قتل دارای اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با قانون و نحوه انتخاب وکیل برای پرونده قتل داشته باشند تا بتوانند فردی متخصص و حرفه ای را برای سپردن وکالت پرونده به او، انتخاب کنند.در برخی از پرونده ها مانند پرونده هایی که موضوع آنها مالی است، کوتاهی وکیل باعث شود تا ضرر و زیان مالی به موکل وارد شود اما در پرونده های مربوط به قتل، آسیب ها و زیان های ناشی از هرگونه کوتاهی وکیل، تنها با پرداخت پول و هزینه قابل جبران نیست. بنابراین ممکن است هرگونه کوتاهی در انتخاب وکیل باعث شود تا جان بسیاری از افراد به ناحق گرفته شود و حقوق آنها پایمال گردد.

لیست دفاتر خدمات الکترنیک قضایی

جهت مشاوره با مدیریت و وکلا تماس بگیرید:

09153168026

09154128026

05138476767

وکالت قتل

جنون قاتل و مقتول فاقد عقل

این‌که افراد در چه حالت روانی مرتکب  قتل می‌شوند مانند 
جنون و دیوانگی که یک حالت روانی است که در ارتکاب قتل و مجازات آن تأثیر بسیار دارد.
 فردی در یک عصبانیت لحظه‌ای و جنون آنی دست به ارتکاب یک جرم سنگین مثل قتل می زند یا دیوانه و مجنونی به فردی حمله کرده و ‌هم‌اکنون در بیمارستان روانی است یا فرد دیوانه‌ای کسی را به قتل رسانده است. وجه اشتراک تمام اتفاقات بالا، وجود فردی است که فاقد عقل و اراده است و حال یا خود مرتکب جرم شده یا این‌که جرمی علیه او اتفاق افتاده است. در حقوق کیفری وجود ارتباط بین این فرد که از او به‌عنوان دیوانه یا مجنون یاد می‌شود و جرایم اهمیت فراوان دارد و بر رسیدگی و مجازات جرایم تأثیر بسیار می‌گذارد.
از نظر قانون و حقوق کیفری 
قانونگذار در قانون مجازات اسلامی یک ملاک برای تشخیص مجنون ارایه شده است .در ماده 149 آمده است «هرگاه مرتکب در زمان ارتکاب جرم دچار اختلال روانی بوده به‌نحوی که فاقد اراده یا قوه تمییز باشد مجنون محسوب می‌شود.» پس وجود اختلال روانی به حدی که فرد اراده یا عقل خود را از دست بدهد، ملاک مجنون بودن افراد است.
مجنون بودن افراد توسط روان‌شناسان و روان‌پزشکان جنایی مورد بررسی قرار می‌گیرد و آنان هم با معیارهایی مانند نوع اندیشه، گفتار، رفتار، عواطف و نیز نوع نگاه فرد، سلامت روانی یا جنون وی را تعیین می‌کنند.
 انواع جنون
از نظر حقوق کیفری، جنون یا دائمی و یا ادواری است . در مواردی اختلال روانی فرد مجنون همیشگی است و او همواره باید تحت کنترل و حمایت باشد. این نوع جنون، جنون دائمی است.
در عین حال در برخی افراد اختلال روانی، دوره‌ای است و یک زمان فرد مجنون است و یک زمان مانند افراد عاقل رفتار می‌کند. یک روز دیوانه است و یک روز عاقل. چنین فردی دارای جنون ادواری است.
از نظر حقوقی فرد دارای جنون ادواری، اگر در حالت سلامت روانی (که از آن به دوران افاقه یاد می‌کنند) مرتکب جرم شود و یا رفتاری از خود نشان دهد، مانند افراد عاقل جامعه با او برخورد می‌شود و اگر در حالت اختلال روانی رفتاری از او سر بزند، مجنون محسوب می‌شود.
 منتفی بودن قصاص در قتل مجنون
اولین بحث از تأثیر جنون در قتل هنگامی است که مقتول مجنون باشد. به این ترتیب که انسان عاقلی یک مجنون را به قتل برساند.
طبق قانون اگر مقتول مجنون باشد دیگر قاتل قصاص نمی‌شود. در ماده 301 قانون مجازات اسلامی آمده است که یکی از شرایط قصاص این است که مجنیٌ‌علیه یعنی کسی که جنایت بر او وارد آمده، باید عاقل باشد. در غیر این صورت قاتل قصاص نمی‌شود. البته این به معنی مجاز بودن قتل مجنون نیست. کشتن مجنون جرم است ولی قاتل قصاص نمی‌شود.
در ماده 305 بیان شده است: «مرتکب جنایت عمدی نسبت به مجنون علاوه بر پرداخت دیه به تعزیر مقرر در تعزیرات نیز محکوم می‌شود.» منظور از تعزیر مقرر، حبس سه تا 10 سال است که در ماده 612 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی آمده است. پس قاتل هرچند قصاص نمی‌شود لیکن باید دیه بپردازد و سه تا 10 سال زندانی شود.
 عدم مسئولیت کیفری قاتل مجنون
در رابطه با مجنون بودن قاتل فرد مجنون نیز مانند نابالغ مسئولیت کیفری ندارد و اگر مرتکب جرمی مانند قتل شود، مجازات نمی‌شود. هرچند فرد مجنون که اراده یا قوه عقل برای رفتارهای خود ندارد نباید مجازات شود اما اگر حالات و رفتار وی خطرناک بوده و آزاد بودنش باعث اخلال در امنیت و نظم جامعه باشد، در این حالت وی نباید رها شود و طبق قانون تا زمان بهبودی یا رفع حالت خطرناک در مراکز و بیمارستان‌های روانی مشخصی نگهداری و مراقبت می‌شود. نکته مهم در این رابطه ارتکاب قتل توسط مجنون ادواری است. اگر مجنون ادواری مرتکب قتل شود برای رفع مسئولیت و مجازات نشدن؛ باید در حالت جنون مرتکب جرم باشد نه در حالت سلامت عقل. تردید در جنون قاتل در زمان قتل نیز از مسایل مهمی است که قضات و نظر پزشکی قانونی باید حالت قاتل را تشخیص بدهند.
یک معیار مهم، حالت سابق بر ارتکاب جرم است. اگر حالت سابق بر ارتکاب جرم افاقه و سلامت روانی باشد احتمال این ‌که جرم نیز در حالت افاقه رخ داده، بیشتر است و مرتکب باید جنون خودش را در زمان ارتکاب جرم اثبات کند و اگر حالت سابق، جنون باشد، اولیای دم باید ثابت کنند که قاتل مجنون نبوده تا بتوانند او را قصاص کنند. (ماده 308 قانون مجازات اسلامی)
جنون آنی یا خشم لحظه ای
جملاتی مانند به حدی عصبانی شدم که نفهمیدم ممکن است مرتکب قتل شوم این جملات و جملات مشابه را بارها از افرادی شنیده‌ایم که در درگیری‌ها و دعواها یک نفر را به قتل می‌رسانند  عصبانیت لحظه‌ای که بعد از فروکش کردن، حسرت و پشیمانی بسیاری را به‌همراه دارد.
در اصطلاح به این نوع خشم لحظه‌ای که فرد، قبل و بعد از آن همچون افراد عادی است و سلامت روانی دارد و در حالت عادی آن عمل را انجام نمی‌دهد، جنون آنی می‌گویند.
باید بدانیم که اثبات جنون آنی امر بسیار سخت و پیچیده‌ای است و صرف عصبانیت بیش از حد باعث نمی‌شود که فرد برای ارتکاب جرمش مسئولیت کیفری نداشته باشند. بلکه اگر فردی ادعا کند در هنگام جرم دچار جنون آنی شده، باید اثبات شود که وی طبق معیار قانون قدرت اراده یا تمییز و عقل خود را از دست داده تا مجازات از او برداشته شود. در غیر این صورت هرچند در عصبانیت زیاد مرتکب جرم شده اما توانایی درک موقعیت خود را داشته و دارای اراده بوده و در نتیجه همچون افراد عاقل است و مجازات می‌شود.
تشخیص این مسئله نیز با قضات، روان‌پزشکان و روان‌شناسان جنایی است که به قاضی کمک می‌کنند.
 لیست و ادرس محاکم و دفاتر خدمات الکترنیک قضایی
جهت مشاوره با مدیریت و وکلای موسسه:
09153168026
09154128026
05138476767
اثبات جنون